Hur man utformar blommakorgar

Blommakorgar är en av de mest populära typerna av blommor och används för en mängd olika tillfällen, från bröllop och examen till heminredning. Med en mängd olika typer och storlekar av korgar som finns tillgängliga från grossisterna är designmöjligheterna nästan oändliga. Som sådana kan valen ofta verka överväldigande och många vet inte var de ska börja när de utformar en korgarrangemang. För att underlätta designprocessen är här några egenskaper du bör tänka på när du planerar en blommakorg:

Korgen

I början av blomkorgens designprocess är det vettigt att bygga designen runt korgen. Det finns ett brett utbud av korgar tillgängliga från grossister som finns i en mängd olika färger, stilar och storlekar. När du har valt en korg kan du börja överväga hur olika färger och mönster skulle fungera med din korg och bygga en design därifrån.

Färgschema

Medan blommor på egen hand är var och en individuellt vackra i sig själva, är det faktum att de inte kan kastas slumpmässigt ihop. Man bör noggrant överväga att designa ett färgschema innan man går vidare med montering av arrangemanget för att säkerställa att resten av designen flyter ut från designen med ett syfte.

Mönster och geometri

Människor, genom design, lockas till geometriska mönster. Med detta i åtanke, att konstruera ett arrangemang med ett mönster och ett syfte i åtanke kommer att hjälpa till att öka korgens visuella appell. Kom ihåg att blomsterarrangemang bör ha ett designändamål för dem. Oavsett om det är att ordna blommor i ett bestämt mönster eller omväxlande färger, bör blommor arrangeras med ett syfte och kommer att bli mer attraktiva för ögat som ett resultat.

Doft

Innan du sätter ihop en blommig korg är det en bra idé att överväga att kombinera blommor som passar bra tillsammans visuellt, men också smälter samman från en luktande synvinkel. Att kombinera blommor som har starka dofter med de med milda dofter är ett bra sätt att skapa en behaglig doft utan att överväldiga sinnena.

Lämna ett svar